duminică, 12 iulie 2015

Radiocenaclu

Radiocenaclul face parte şi el din istoria Cenaclului „Flacăra”. Numită „Radiocanaclu-Valori ale muzicii tinere”, a început pe 26 noiembrie 1981, emisiunea săptămânală începea joi la 20,30 şi vineri, în reluare, de la 17,15. Chiar dacă ora de difuzare s-a mai modificat, pentru tineri, joia era a Cenaclului. Casetele şi benzile de magnetofon sunt astăzi extrem de preţioase, pentru că au salvat multe melodii pierdute. Radiocenaclul a durat 260 de ediţii. Erau emisiuni înregistrate în studio sau de la spectacole. Prezentatori: la început, Florian Pittiş, în final Adrian Păunescu. Din ultimul an de viaţă al emisiunii, am spicuit câteva intervenţii marca Păunescu, pentru a ne aduce aminte sau pentru a vă face o idee despre ce se spunea şi se cânta la cea mai ascultată emisiune folk din România tuturor timpurilor.

11 noiembrie 1984

- Publicul din Braşov e un public milionar. Trebuie făcut un film despere publicul din Braşov şi propagarea Frăţiei Româneşti Eterne. E un public cu 30.000 de oameni
şi multe, foarte multe probleme. Spectacolul atinge cotele cele mai înalte văzute de mine în toată cariera Cenaclului Flacăra. La Braşov, lucrurile depăşesc orice închipuire.

- Cuvintele mele merg către dvs. pe rulmenţi de lacrimi.
- Constantin Dragomir e îndărătnic şi talentat, îndrăgostit întotdeauna. Nu adoptă poziţia unui cântăreâ fistichiu.
- Partaj e un grup care cântă în marea simpatie a tuturor publicurilor.
- România nu poate fi numai una dintre provinciile ei.

25 octombrie 1984

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu